3 / 4

Irlanda ar putea acorda ajutor financiar subsidiarei locale a bancii Hypo Real Estate

Guvernul Irlandei ia in considerare posibilitatea de a injecta lichiditate in subsidiara locala Depfa Bank a bancii germane Hypo Real Estate, a spus, duminica, purtatorul de cuvant al bancii, Hans Obermeier, citat de Reuters.

Un plan de salvare de 35 miliarde euro (48,50 miliarde dolari) a bancii Hypo Real Estate, condus de guvern, s-a prabusit sambata, dupa ce bancile germane si asiguratorii si-au retras sustinerea, dar negocierile pentru gasirea unei solutii continua.

Totusi, un purtator de cuvant al ministerului irlandez de finante a spus ca nu este la curent cu un astfel de angajament.

Obermeier a spus ca starea lichiditatii Hypo Real Estate s-a inrautatit in ultima saptamana, mai ales la Depfa, din cauza discutiilor despre o posibila cadere a bancii.

Purtatorul de cuvant a dezmintit, totodata, ca “absurde” speculatiile ca Hypo Real Estate ar putea avea nevoie de lichiditate de pana la 100 miliarde euro.
Ministerul german de finante a cerut, duminica, tuturor partilor implicate sa salveze banca Hypo Real Estate, care se confrunta cu grave probleme financiare, relateaza Reuters.

Cererea a fost facuta in contextul in care oficiali ai bancii centrale s-au intalnit cu cei ai autoritatii de reglementare financiara si ai guvernului, ca sa discute urmatoarele decizii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri