2 / 4

ING vede pierderi de 500 mil. euro in T3

Reprezentantii ING au refuzat sa comenteze stirile publicate duminica, iar un purtator de cuvant al grupului financiar spusese, sambata, ca ING ia in considerare mai multe variante pentru consolidarea capitalului sau, printre care si cea a banilor de la guvern.

Reprezentantii ministerului olandez de Finante si cei ai bancii centrale au refuzat sa comenteze, scrie Bloomberg, citat de NewsIn.

In contextul in care guvernele lumii au alocat miliarde intregi din fondurile statului, ca sa contribuie la stabilizarea bancilor locale, guvernul olandez a pus deoparte 20 miliarde euro, pe care sa ii acorde institutiilor financiare.

ING anuntase, vineri, ca ar putea afisa pierderi nete de aproape 500 milioane euro (674 milioane dolari) in trimestrul al treilea, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut. Daca se vor adeveri, acestea vor fi primele pierderi ale grupului, de la infiintarea sa in 1991. Stirea a depreciat actiunile ING pana la un nivel minim al ultimilor 13 ani.

Daca ING va folosi programul guvernamental olandez, atunci va proceda asemanator cu unele banci britanice si suedeze concurente, care au cerut linii de finantare de urgenta de la guvernele lor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri