3 / 4

Plafonul de garantare a depozitelor ING Bank - 100.000 euro

Plafonul de garantare a depozitelor de la ING Bank Romania a crescut de la 38.000 de euro la 100.000 de euro, in urma deciziei luate recent de banca centrala a Olandei.

"ING Bank Romania, avand statut de sucursala a ING Group, este supervizata direct de banca centrala a Olandei si se supune reglementarilor acesteia. Ca urmare, pentru toate depozitele de la ING Bank Romania, inclusiv sumele aflate in contul curent cu card atasat ING Card Control, se aplica acest nivel nou de garantare", a mai anuntat banca.

ING Bank Romania, avand statut de sucursala a ING Group, este supervizata direct de banca centrala a Olandei si se supune reglementarilor acesteia.

Contextul actual poate crea oportunitati bune de achizitii ale unor banci din sistemul romanesc, in special de catre fondurile de investitii, iar ING Bank continua sa se uite la eventuala preluare, a declarat recent directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu.

"Avand in vedere conditiile din piata, pot aparea oportunitati bune pentru achizitii, cele mai favorizate in acest sens fiind fondurile de investitii, iar o banca de dimensiuni mai reduse poate fi cumparata de astfel de fonduri. Institutiile financiare mari nu se mai arunca la asemenea achizitii", a spus Negritoiu.

El a dat exemplul preluarii bancii olandeze ABN Amro de un consortiu din care a facut parte si Fortis, pentru care pretul de cumparare a ABN "s-a dovedit mai mult decat o expunere decenta".

Pe de alta parte, directorul ING Bank considera ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) are resurse suficiente pentru a face fata in cazul in care ar aparea probleme pentru unele banci mici din Romania.

"Nu sunt in pozitia sa stiu daca vor exista sau nu astfel de probleme, dar nu cred ca ar putea genera un risc sistemic. BNR nu a avut niciodata atat de multe resurse: rezervele valutare au ajuns la 26 miliarde euro, iar acestora li se adauga si rezervele minime obligatorii foarte ridicate", a mai spus Negritoiu.

El a adaugat ca vede necesara o eventuala scadere a nivelului rezervelor minime obligatorii, care ar constitui "un balon de oxigen", sporind lichiditatea din piata.

Anul trecut, ING Bank Romania si-a sporit profitul brut cu 148% fata de 2006, pana la 72,9 milioane lei, in conditiile in care activele bancii au avansat cu 13%, pana la 8,1 miliarde lei (2,24 miliarde euro).

Pe partea de venituri, banca si-a propus sa inregistreze o crestere de 18% in acest an.

Pe segmentul serviciilor bancare pentru populatie (retail), banca urmareste sa ajunga la 750.000 de clienti pana la sfarsitul anului si la un milion de clienti pana in 2010, de la 500.000 la finalul anului trecut.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri