6 / 7

Felix Patrascanu, fondator Fan Courier: despre importanta predictibilitatii fiscale in viata unei firme

Felix Patrascanu (foto), fondatorul FanCourier, isi aduce aminte cum o taxa introdusa peste noapte in urma cu peste zece ani a fost foarte aproape sa duca la disparitia firmei de curierat.

"Era o taxa de 100.000 de dolari, pusa de inspectoratul general pentru telecomunictatii (actualul ANCOM), pe care toate firmele ce vroiau sa faca curierat trebuiau sa o plateasca. In conturile firmei se gaseau atunci 350 milioane lei (vechi), iar taxa insuma 1,5 miliarde lei. Iata ce inseamna o lege in viata unei firme si cat de mult inseamna predictabilitatea fiscala", a spus Patrascanu.

El a remarcat ca lucrurile s-au schimbat mult in ultimii ani si acum, inainte sa apara o lege, operatorii din curierat sunt chemati sa discute impactul unei posibile masuri.

In plus, Felix Patrascanu a punctat doua dintre ingredientele unui business sanatos: o curatenie fiscala pe care trebuie fiecare firma sa o faca in propria casa si, in al doilea rand, confortul codului fiscal, adica predictibilitatea legislativa care sa te determine sa te concentrezi pe propria afacere.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri