8 / 9

Avocatul Poporului analizeaza problema neconstitutionalitatii

Avocatul Poporului, Crisu Anastasiu, a declarat marti, pentru Mediafax, ca posibila ridicare a unei exceptii de neconstitutionalitate privind Codul insolventei este analizata de vineri, urmand sa fie consultati cei implicati in elaborare, pentru a stabili "care a fost intentia legiuitorului".


Anastasiu a precizat ca, inca de vineri, avand in vedere discutiile privind exceptia de neconstitutionalitate ce au urmat publicarii in Monitoul Oficial a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 91/2003 privind insolventa, institutia analizeaza prevederile actului normativ.


"Avand in vedere criticile exprimate privind neconstitutionalitatea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, Avocatul Poporului, in limitele competentelor prevazute de Constitutie si legea sa de organizare si functionare, analizeaza posibilitatea ridicarii unei exceptii de neconstitutionalitate in fata Curtii Constitutionale privind dispozitiile acestei ordonante", se arata intr-un comunicat de presa dat publicitatii marti.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri