4 / 7

Ilie Carabulea

Omul de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, si fostul director general al Carpatica Asig, Marian Mirzac, au fost arestati preventiv la inceputul acestui an, printr-o decizie luata de Tribunalul Bucuresti, la propunerea procurorilor DNA care instrumenteaza dosarul "Carpatica".


Ilie Carabulea a fost cercetat penal de catre DNA pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, cumparare de influenta, in forma continuata, dare de mita, in forma continuata, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals. In dosarul "Carpatica", procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in data de 24 aprilie, in stare de arest, pe fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Rusanu, pe omul de afaceri Ilie Carabulea si pe Marian Marzac, fost membru al Consiliului ASF.


Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL si SC Transcar SRL, societati prin intermediul carora detinea si controla in mod indirect societatea de asigurari Carpatica Asig SA, a fost trimis in judecata pentru constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta (doua infractiuni), dare de mita (doua infractiuni), folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite, in forma continuata (trei acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.


Nu este pentru prima data cand Ilie Carabulea are de-a face cu legea. In urma cu doi ani de zile, omul de afaceri Ilie Carabulea, care ispasea in Penitenciarul Aiud o pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare pentru dare de mita, a fost eliberat, dupa ce Tribunalul Alba a respins recursul inaintat de procurorii DNA impotriva deciziei de eliberare conditionata a acestuia.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri