4 / 7

DNA a cerut schimbarea incadrarii juridice

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, la procesul privatizarii ICA, schimbarea incadrarii juridice in cazul lui Dan Voiculescu, iar avocatul acestuia, Gheorghita Mateut, a facut o alta cerere de recuzare a completului, dupa ce o alta cerere, de acordare unui nou termen in dosar, a fost respinsa.


Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut schimbarea incadrarii juridice din art. 29 lit. c in art. 29 lit. b si c din Legea 656/2002 republicata in 2012 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism.

Articolul mentionat, care se refera la spalarea banilor, prevede ca aceasta infractiune este constituita de "ascunderea sau disimularea adevaratei naturi a provenientei, a situarii, a dispozitiei, a circulatiei sau a proprietatii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscand ca bunurile provin din savarsirea de infractiuni" (litera b), dar si de "dobandirea, detinerea sau folosirea de bunuri, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni" (litera c).

Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri