2 / 5

Ai credite in franci? Cum si-au ajustat bancile dobanzile dupa tragedia de pe cursul leu/franc

OTP Bank a anuntat ca va aplica reduceri temporare ale marjei de dobanda, cu pana la 1,5 puncte procentuale pentru clientii cu credite in franci elvetieni cu dobanda variabila, in contextul dezastrului de pe cursul leu/franc de ieri. Banca va analiza istoricului fiecarui client si a conditiilor aplicabile acestuia. Clientii pot solicita aceasta facilitate pana la data de 27 februarie 2015, in unitatea in care au semnat initial contractul de credit.


Astfel, incepand cu data de 16 ianuarie 2015, in urma unei analize care vizeaza istoricul clientului si conditiile actuale ale acestuia, clientii vor putea beneficia de o reducere temporara cu pana la 1,5 puncte procentuale a marjei ratei de dobanda la creditele in franci cu dobanda variabila, pentru o perioada de trei luni.


"Evenimentele recente care au condus la aprecierea record a francului elvetian ne determina sa reactionam rapid si sa adoptam o masura imediata de sustinere a clientilor nostri care au contractat credite in aceasta moneda. Eforturile noastre se indreapta catre protectia clientilor fata de consecintele unui mediu economic volatil. Vom analiza constant evolutia pietei si vom adopta masuri suplimentare, in cazul in care va fi necesar", a declarat Laszlo Diosi (foto), CEO OTP Bank Romania.


Sursa foto: Mediafax Foto

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri