2 / 8

Patronii firmei de constructii Dumexim, retinuti

Procurorii DNA Oradea i-au retinut la finalul lunii ianuarie pe sotii Dume, patronii firmei de constructii Dumexim, cei doi fiind acuzati de fals in declaratii, inducerea in eroare a organelor judiciare, tentativa la infractiunea de folosire sau prezentare de documente false, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene si fals in inscrisuri sub semnatura privata.


Gabriel Florim Dume a fost acuzat de santaj, participatie improprie la infractiunea de fals in declaratii si inducerea in eroare a organelor judiciare, iar sotia acestuia, Simona Dume, a fost acuzata de tentativa la infractiunea de folosire sau prezentare de documente false, flas in inscisuri sub semnatura continuata si inducerea in eroare a organelor judiciare.


Conform procurorilor DNA Oradea, in perioada ianuarie-aprilie 2013, in contextul organizarii unei licitatii, firma Dumexim SRL Oradea a prezentat oferte de pret false in sustinerea ofertei de licitatie, valoarea proiectului fiind estimata la peste 6 milioane de lei, fara TVA, noteaza Adevarul.ro.


Simona si Gabriel Dume, administratorii firmei Dumexim au fost lasati in libertate de catre judecatorii Tribunalului Bihor. Magistratii au respins propunerea de arestare preventiva facuta de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Oradea, pe care au considerat-o ca fiind neintemeiata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri