2 / 7

Horatiu Florescu, The Advisers/Knight Frank

Horatiu Florescu (foto), CEO si presedinte al companiei de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, prefera la mesele de afaceri sa opteze pentru un vin rosu sau roze, pe care il alege in functie de partenerii de discutie, dar si de temperatura de afara.

Daca am invitati din alte colturi ale lumii, incerc sa le arat un vin bun romanesc si, dat fiind anotimpul in care ne aflam, as alege un vin rosu, precum Cuvee Charlotte. Vara lucrurile se schimba si aleg un vin roze, insa am observat ca, uneori, barbatii prefera vinul alb”, explica managerul.

In ceea ce priveste testarea sortimentelor de vinuri, Florescu spune ca prefera sa tina lucrurile cat mai simple si sa incerce cat mai putin. De aceea, de cele mai multe ori, la o intalnire de afaceri opteaza pentru un vin rosu romanesc, un vin italienesc, precum Amarone della Valpolicella sau unul frantuzesc.

“Am fost suprins de curand de Chateau Minuty, un vin roze din Provence. Un alt vin care mi-a placut, desi nu are o imagine extraordinara printre cunoscatori, a fost Morellino di Scansano”, adauga seful The Advisers/Knight Frank.

La intalnirile de afaceri, Horatiu Florescu prefera sa bea vin, in medie, o data pe saptamana, iar alegerile depind si de pasiunea pentru vin a partenerului de discutie, precum si de restaurantul in care se afla. “Mi s-a intamplat sa am intalniri de afaceri cu persoane care sunt cu colectionari de vinuri si atunci discutia pe aceasta tema este mult mai profunda. Evident, conteaza restaurantul la care mergi si ce sortimente de vinuri are, pentru ca sunt putine locuri in Bucuresti cu o selectie buna de vinuri. Printre acestea se numara Aquarium, Isoletta si Casa di David”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri