4 / 6

Lascu, IBBL Associates, ar merge la concerte Eric Clapton de trei ori pe an

Daca ar fi sa aleaga o trupa sau un cantaret care sa concerteze in Romania, Catalin Lascu, fondatorul firmei de consultanta in strategie de marketing si vanzari IBBL Associates, ar trebui sa decida intre U2, Peter Gabriel, Paul McCartney, Roger Waters si “de cel putin trei ori pe an Eric Clapton/Bob Dylan”.

Lista celor mai frumoase concerte la care a fost Lascu este lunga. Inainte de 1989, memorabile, in opinia sa, au fost spectacolele sustinute de cei de la Omega, Procol Harum si Czeslaw Niemen.

Apoi, in ordine cronologica, concertul lui Michael Jackson de la Bucuresti, din anul 1991 – pe care il vede si astazi pe DVD, desi nu “se omoara” dupa MJ, Rolling Stones (Bucuresti, 2007) – pentru ca a acumulat tot ceea ce inseamna pentru el un astfel de eveniment, dar si pentru ca trupa este una din preferatele sale si Leonard Cohen (2008), deoarece a fost aproape perfect din punct de vedere muzical si sonor, dar si pentru ca abia atunci l-a (re)descoperit pe artist.

“Preferatii mei raman cei de la Yes, Rolling Stones, Eric Clapton, Rod Stewart, Elton John. Am fost la toate concertele lor din Bucuresti. Chiar daca nu ma omor dupa Michael Jackson, concertul din 1991 din Capitala a fost primul de o asemenea anvergura vazut de mine vreodata. Iar Leonard Cohen suna mult mai bine in concert decat pe albumele de studio”, considera Catalin Lascu.

Alte concerte care au placut fondatorulului IBBL Associates, in ultimii ani, sunt cele ale Santana, AC/DC, The Cranberries, The Muse, Clapton & Winwood, Jan Garbarek, Elton John, Ozzie Osbourne, John Mayall, Page & Plant (Led Zeppelin).

Managerul asculta muzica ori de cate ori are ocazia, acasa, in masina, la concerte. Pentru a asculta artistii sai favoriti prefera vechiul sau sistem HI-FI care ii ofera calitatea dorita a sunetului. Mai nou, Lascu asculta muzica pe internet si destul de rar la TV.

“Sistemul HI-FI a costat 1.200 euro la vremea respectiva si aproximativ la fel sistemul home cinema 6.1 pe care mai ascult cateodata concerte pe DVD sau SACD 5.1”, adauga el.

Cel mai scump concert la care a fost este al trupei Rolling Stones – 160 euro.

Top melodii preferate de Catalin Lascu:

  • Riders on the Storm, Break on Through, Light My Fire – The Doors
  • Hey Joe, All Allong the Watchtower, Vodoo Chile – Jimi Hendrix
  • Like a Rolling Stone si alte cateva zeci – Bob Dylan
  • Stairway to Heaven, Whole Lotta Love, Dazed & Confused – Led Zeppelin (video)
  • Michelle, Eleanor Rigby, Yellow Submarine, Yesterday, Obladi-Oblada – The Beatles
  • Sabbath, Bloody Sabbath si primul album integral – Black Sabbath
  • Smoke on the Water, Child in Time – Deep Puple

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri