1 / 5

Cate persoane fac cadouri la final de an?

Peste 88% dintre romani vor oferi cadouri cu ocazia sarbatorilor de Craciun, in timp ce 8,1% dintre acestia nu intentioneaza sa o faca. 3,6% din cei 998 respondenti nu au raspuns acestui sondaj.

Din cei 88,3% care vor face o surpriza celor dragi cu prilejul Craciunului, 34,6% vor darui cadouri pentru 4-5 persoane, 27,1% pentru 2-3 persoane, 14,8% vor oferi cadouri unui numar de 8-10 persoane. Diferenta destul de mare si la extreme: 7% vor darui cadouri unui grup de peste 10 persoane, in timp ce pentru o persoana, doar 3,8% din respondenti vor face un gest de Sarbatori*.

Rudele apropiate se bucura de cea mai mare atentie din partea “mosului”, peste 98% alegand sa ofere cadourile familiei. 37,8% fac cadouri prietenilor, in timp ce numai 13% aleg sa isi surprinda colegii*.

In ceea ce priveste motivarea de a nu oferi cadouri de Craciun, 88 respondenti ai acestui sondaj sustin ca duc lipsa de resurse financiare, in timp ce 16% dintre acestia nu obisnuiesc sa cumpere cadouri de sarbatori sau pentru finalul de an.

*NOTA: Procentele provin din votul multiplu (raspunsul deschis) al respondentilor

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri