3 / 6

Marin, Flanco: Mereu ne chinuim sa alergam dupa Golden Points

“Mereu ne chinuim sa alergam dupa «golden points»” (punctele de aur/valoroase - n.r.), spune Catalin Marin, product manager director in cadrul Flanco, referitor la asemanarea intre jocul preferat si business-ul pe care il desfasoara.

“As spune ca ar fi o asemanare intre unul dintre jocurile dragi – Mario – mereu ne chinuim sa alergam dupa golden points, in viata profesionala in principiu, dar pana la urma, ceea ce conteaza este ca la final suntem rasplatiti", detaliaza el.

Mario este totodata si jocul care i-a marcat copilaria managerul roman, joc pe care l-a primit de la o ruda din strainatate impreuna cu o consola Nintendo Entertainment System (NES). Amintiri are si despre Counter-Strike, despre care spune ca dezvolta complexitatea si spiritul de echipa.

In prezent, timpul liber si-l dedica versiunii Beta a Diablo III. “Diablo este una din seriile mele de jocuri preferate, iar in prezent ma joc versiunea beta a Diablo III”. Al treilea titlu al jocului produs de Blizzard Entertainment urmeaza sa apara la jumatatea lunii mai.

In ceea ce priveste modalitatea de gameplay, Marin ca prefera PC-ul: “In principiu ma joc pe PC, in special datorita graficii impresionante a jocurilor noi, care deocamdata nu poate fi egalata de performantele consolelor, desi in ultima vreme exista serii foarte interesante, exclusive pentru console – as aminti aici Killzone si Uncharted pe PS3 si Halo pentru Xbox 360”, spune product manager director-ul Flanco.

Catalin Marin petrece circa o ora in gameplay, in timpul saptamanii, si mai mult in weekend.

“Ma joc in special in weekend, ca pasiune. Incerc pe cat posibil sa imbin corect balanta lucru-relaxare, de aceea uneori dupa serviciu ma relaxez cu o ora de gaming. Este foarte placut sa te intorci de la job si sa te plasezi intr-un peisaj in care nu prea ai cum sa ajungi decat in concediu si sa conduci. Imposibilul devine atunci posibil, chiar si doar grafic – sa iti tavalesti prin noroi si sa iti strici masina e un sport prea scump in realitate”, a precizat managerul Flanco.

El spune ca se joaca deobicei cu prietenii, cu care socializeaza si in afara mediului online. Ii este greu sa se hotarasca si sa nominalizeze cel mai bun joc aparut, insa pentru fiecare gen are o preferinta: “Este greu de numit un singur joc, as nominaliza în schimb cateva titluri – Battlefield 3 , pentru grafica extraordinara, Need for Speed, Colin McRae Rally (o serie intreaga, din care a derivat seria Dirt) – pentru componenta distractiva, iar apoi seria Final Fantasy – pentru complexitate si povestea feerica”, spune Catalin Marin.

Cand afla de un titlu nou despre care a citit sau care i-a captat atentia, managerul Flanco spune ca il asteapta pentru a si-l achizitiona din retail, pentru ca jocurile importante pe care le “vaneaza” sunt disponibile simultan in Romania cu restul Europei.

In ceea ce priveste investitia in aceasta pasiune, spune ca daca este un joc pe care si-l doreste neaparat sau un bundle, un pachet cu accesorii din joc, spre exemplu, poate cheltui si mai mult de 300 de lei, care este suma maxima pe care o plateste pentru jocuri de consola.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri