4 / 6

Nicoleta Oprea, PwC: Viata profesionala este ca si dezlegarea unui puzzle

“Viata profesionala este ca si dezlegarea unui puzzle, pentru care mergi din aproape in aproape ca la Minesweeper” - unul din jocurile preferate de Nicoleta Oprea (foto), managerul pentru servicii de consultanta pentru management din cadrul PriceWaterhouseCoopers (PwC).

“il joc de cand eram la facultate (condimentat din cand in cand cu unul-doua jocuri de Solitaire...da, acel joc care pare vechi de cand lumea si pe care cred ca l-a jucat fiecare dintre noi intr-un moment de plictiseala)”, isi aminteste managerul PwC.

Viata reala seamana cel mai mult cu jocurile de strategie, in opinia Nicoletei Oprea: “ Cred ca viata reala seamana totusi cel mai mult cu jocurile de strategie - stabilirea unor obiective, aliantele potrivite si perseverenta te pot ajuta sa "joci" bine, sa fii eficient. Pe de alta parte astfel de jocuri consuma mult timp pe care prefer sa il investesc in business-ul real, activitatea mea de zi cu zi”.

Despre cel mai bun joc lansat pana acum, managerul PwC spune ca Angry Birds este unul dintre acestea, care, odata inceput, “te prinde” - “chiar foarte tare tinand cont ca nu este un joc elaborat, ci doar amuzant”.

Prefera laptopul, in schimbul PC-ului sau consolei si spune ca se joaca destul de rar, de cele mai multe ori in week-end “Este un mod ideal de relaxare si de petrecere a timpului liber”, sustine Nicoleta Oprea.

Managerul PwC cumpara online, insa ceea ce se joaca sunt, in mare parte, jocuri gratuite si spune ca “as investi maximum 50 euro in cazul in care ar juca online versiune free si m-ar «prinde» atat de tare incat mi l-as dori cu orice pret”.

Piata din Romania de jocuri pentru console si PC-uri indica o crestere de la 2 milioane dolari in 2006 la 8 milioane dolari in 2010 pentru jocurile pe console, iar pentru cele pe PC-uri cresterea a fost de la 5 milioane $ in 2006 la 13 milioane $ in 2010, potrivit raportului PwC - Global Entertainment and Media Outlook.

Pentru perioada 2011 - 2015 este estimata o rata anuala agregata de crestere de 5.74% pentru piata de jocuri pentru console si un nivel constant la nivelul estimat de 14 milioane dolari pentru piata de jocuri pentru PC.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri