2 / 11

Fost receptioner la un hotel pe litoral, acum unul dintre cei mai cunoscuti contabili din Romania

Dan Schwartz a facut facultatea de comert si economie din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti. In timpul studentiei a lucrat ca receptioner intr-un hotel de la mare, "pe vremea cand inca mai veneau turisti straini in Romania".


"As fi vrut sa raman in turism si chiar vorbisem cu unul dintre directorii de hotel pentru care lucrasem sa ma angajeze in Mamaia, numai ca nu am putut din cauza repartitiei. Pe vremea aceea, orasele mari erau inchise la repartitie si pentru a ajunge mai aproape de Bucuresti am renuntat la turism si m-am angajat contabil la o ferma agricola, ceea ce la prima vedere pare o schimbare totala de optiuni", afirma contabilul Dan Schwartz, dupa mai bine de 20 de ani de experienta in domeniu.


Insa experienta de la ferma agricola avea sa se dovedeasca foarte valoroasa imediat dupa Revolutie.


"M-a invatat cum sa administrez o mica unitate economica si invatand asta la 20 de ani este un avantaj pe care il ai in raport cu colegii de generatie. Am lucrat cu oamenii, am invatat ce inseamna management din practica si nu din carti", mentioneaza Schwartz.


Dan Schwartz isi reaminteste si inceputurile firmei de contabiltate pe care a fondat-o, care a ajuns acum, dupa 20 de ani, sa fie recunoscuta international datorita afilierii la reteaua RSM.


La inceputul anilor '90, tanarul contabil isi cauta serviciu, pentru ca locul unde muncea, un institut de cercetare economica, era pe moarte.


Dupa 6 luni in care a fost la o firma italieneasca, Dan Schwartz a ajuns sa isi deschida propria firma de contabilitate, alaturi de sotie.


"Nu stiam si nu aveam bani sa fac comert si am zis sa folosesc ceea ce stiam deja si impreuna cu sotia mea, care mi-a fost colega de facultate, si un prieten informatician, am deschis firma de contabilitate. Ne-am facut propriul soft de contabilitate, insa nu aveam niciun client. Aveam sediul intr-un apartament undeva in Berceni si singurul mijloc fix era un calculator ce costase o avere, 1.000 dolari", isi aduce aminte Schwartz.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri