10 / 11

Imediat dupa liceu s-a apucat de imobiliare, insa acum conduce o mare firma de recrutare

Valentin Petrof, managerul companiei de recrutare Manpower Group a inceput sa lucreze imediat ce a terminat liceul.


"Am inceput sa lucrez la o saptamana dupa ce am terminat liceul, fiind atras de un prieten, care era antreprenor, iar in 1994 si-a deschis o mica agentie imobiliara. Il cheama Dan Fetcu si ii sunt recunoscator pentru ca mi-a dat sansa sa incep atat de devreme si sa invat multe lucruri. Plecam dimineata foarte devreme si ajungeam acasa dupa 9 seara, insa nu eram obosit, pentru ca imi placea. Eram cativa prieteni intr-un birou mic, cu doua calculatoare si un telefon fix, insa cand am inceput sa intalnesc clientii mi-am dat seama ca acolo nu trebuie sa ma joc. Iar asta m-a ajutat sa invat ce inseamna contactul cu clientii, precum si advertising-ul, in mica masura", spune Petrof . Glumeste si adauga ca si-a dat seama peste ani ca nu a avut "sclipirea" sa anticipeze potentialul din real-estate.


Primul loc de munca i-a influentat viata de student, astfel incat s-a ales cu o serie de restante. "Faptul ca eram tot timpul pe teren mi-a afectat prezenta la facultate, motiv pentru care in primii doi ani majoritatea examenelor le-am dat in restante".


Cariera sefului ManpowerGroup este variata: dupa domeniul imobiliar s-a angajat in retailul fashion si in 1997 in telecom la operatorul Connex. "Am avut noroc sa ma placa cineva de acolo si sa ma cheme la interviu. Am avut doua alternative: una in departamentul de vanzari indirecte si una in departamentul de customer service. Nu stiam nimic despre telecomunicatii, nici ce pot insemna cele doua departamente in viitor. Imi dau seama ca a fost o decizie cruciala, am ales zona de vanzari si eram cel mai tanar din echipa. Compania platea bine la acea vreme, pachetul l-am considerat mereu unul bun si am fost multumit mereu", spune Petrof.


Desi multinationala ii oferea confort financiar, Valentin Petrof a ales in 2003 sa mearga la Motoractive Leasing, o companie mica la acea vreme cu doar 18 angajati. Dupa mai multi in industria financiara, a acceptat in mai 2011 oferta de a conduce compania de resurse umane ManpowerGroup Romania. "Orice hotarare de schimbare a jobului nu este usoara, iar eu am luat destul de greu deciziile profesionale, fiind vorba mereu de domenii diferite. Peste tot unde am lucrat am simtit o inclinatie catre partea umana si am incercat sa fiu de ajutor oamenilor. Am ales sa lucrez in domeniul resurselor umane pentru ca este o zona in care schimbarea exista, fata de alte industrii in care inovatia apare mai greu", a afirmat Petrof.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri