7 / 8

1. Qatar

Daca pana acum nu te-ai gandit la o vacanta in aceasta tara bogata unde nu exista somaj, acum ai cel putin un motiv: Qatar, emirat arab aflat in Golful Persic, este cel mai sigur loc de pe pamant, cu un risc de doar 0,1% pentru dezastre naturale.


Daca in urma cu un deceniu Qatar era un loc plictisitor, acum este una dintre cele mai intrigante si misterioase destinatii, in care turismul incepe sa se dezolte. Qatar este o tara mica, iar atractia principala este capitala Doha, un oras exuberant si opulent unde inca se mai regasesc bucati de traditie. In Doha poti vizita Muzeul de Arta Islamica (o emblema a capitalei), Souq Waqif - piata traditionala, The Pearl - un complex rezidential ultraluxos creat in Golful Arabiei, Al-Corniche - promenada peste Golful Doha de unde poti admira Palm Tree Island si zgarie-norii din oras si Katara Cultural Village (cel mai mare complex cultural al tarii). Pe langa toate acestea, in Qatar poti trai experienta dintr-un safari in desert cu o masina 4x4, care costa de 75 euro pentru jumatate de zi sau 120 euro pentru aproximativ 2 zile, cu o noapte petrecuta in desert.


Bilete de avion Bucuresti-Doha: de la 230 euro dus-intors


Pentru a intra in Qatar ai nevoie de viza obtinuta in prealabil la o misiune diplomatica si de pasaport simplu (nu temporar).


Sursa foto: Ahmed Adly / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri