3 / 6

Singurul muzeu de parfum din Romania

Muzeul Parfumului din Bucuresti, deschis in decembrie 2014, este o este o initiativa culturala privata, nascuta din pasiunea pentru parfumuri a lui Val Iacob, proprietarul Beautik Haute Parfumerie.

In Muzeul Parfumului puteti gasi o colectie impresionanta de sticlute de parfum, unele adevarate opere de arta in sine, produse cosmetice, ierbare, desfacatoare de parfum, dar si parfumuri romanesti din diferite perioade, cum ar fi celebrele marci romanesti Macul Rosu, Farmec sau Miraj.

Ce poti vedea la Muzeul Parfumurilor

Un parfum din anul 1852 (cel mai vechi din muzeu) – parfumul „Eau de Toilette” al casei Lubin. In muzeu sunt atat sticla cat cutia originala ale parfumului, iar continutul este aproape intact pentru ca la vremea cand a fost achizitionat dopul s-a blocat si nu a mai putut fi deschis;

Parfumul Gin Fizz creat de Henri Giboulet, pentru Grace Kelly, viitoare printesa de Monaco, in anul 1955. Parfumul cu miros de gin tonic si este inspirat de un faimos cocktail al vremii si este produs si in ziua de astazi;

Parfumul Femme, a caruit sticla este inspiratat de formele feminine. Parfumul a fost creat de catre Edmond Roudnitska si a fost purtat chiar si de Audrey Hepburn.

Parfum Mon Boudoir, preferatul Reginei Maria, un amestec de violete si iasomie, creat de francezii de la Haubigant;

Intrarea este gratuita! Dar mai multe detalii despre Muzeul Parfumului gasiti
AICI.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri