1 / 4

Sardinia

Sardinia este o insulă din Marea Mediterană, situată între Peninsula Italică, coasta sudică a Franței și coasta Tunisiei, la sud de Corsica. Insula aparține Italiei, în cadrul căreia este organizată ca regiune autonomă.


O vacanță în Sardinia, cu o durată de opt zile, beneficiind de o cazare la un hotel de cinci stele, pentru șapte nopți, cu mic dejun inclus costă 890 de euro/ persoană.

Condiții de călătorie în Sardinia


Sardinia, insulă aparținând Italiei, a înregistrat, până în prezent, 1.379 de cazuri, 1.233 de pacienți infectați fiind declarați vindecați. Pentru călătorii în Sardinia, este necesară completarea unui formular, asemenea unei declarații pe proprie răspundere, care conține secțiuni pentru datele personale, modalitatea de intrare pe insulă, un eventual itinerariu al vacanței și dacă a existat vreun simptom specific Covid-19, în ultimele 48 de ore.


Potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe (MAE), începând cu data de 3 iunie, deplasările sunt permise în mod liber, din orice motiv, către și din următoarele state:

  • Statele membre ale Uniunii Europene (în afară de Italia, sunt state membre UE: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Cehia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria);
  • Statele Acordului Schengen (statele non-UE părți la Acordul Schengen sunt: Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția)
  • Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord; Andorra, Principatul Monaco; Republica San Marino și Statul Vatican.

De la data de 3 iunie, persoanele care intră sau se întorc în Italia din aceste țări nu vor mai fi supuse supravegherii sanitare și autoizolării de 14 zile, cu excepția cazului în care s-au aflat în alte țări diferite în cele 14 zile anterioare intrării în Italia.

Măsuri de protecție pe plan intern


Regulile de călătorie pe plan intern sunt:

  • Este absolut interzisă părăsirea locuinței pentru persoanele care sunt supuse măsurii de carantină. Persoanele care prezintă simptome (infecție respiratorie sau febră peste 37,5ºC) trebuie să rămână la domiciliu, să limiteze contactele sociale și să ia legătura cu medicul de familie.
  • Este interzisă orice formă de adunare între persoane.
  • Este obligatorie, pe întreg teritoriul național, protejarea căilor respiratorii în spațiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport și în cazurile în care nu se poate menține distanța de siguranță între persoane. Măsura nu se aplică copiilor cu vârste sub 6 ani. În acest sens, se pot utiliza măști de unică folosință, lavabile sau dispozitive artizanale care permit acoperirea nasului și a gurii. Se recomandă utilizarea măștii și în spațiile în aer liber aglomerate.
  • Majoritatea activităților comerciale (comerț cu amănuntul, baruri și restaurante, centre estetice și de îngrijire a persoanelor), profesionale, culturale, de producție, slujbele religioase, etc. se pot desfășura cu respectarea strictă a distanței de siguranță între persoane, de minim 1 metru, și a protocoalelor de siguranță specifice. Pentru activitățile sportive în aer liber, distanța de siguranță între persoane este de 2 metri.
  • Este permis accesul publicului în muzee și instituțiile de cultură, cu condiția de a se stabili un număr maxim de vizitatori, astfel încât să poată fi menținută distanța de siguranță și să se evite adunările. Activitatea se desfășoară conform unui protocol specific.
  • Începând cu data de 15 iunie, sunt permise spectacolele cu public în săli de teatru, săli de cinematograf sau concerte, cu respectarea măsurilor de siguranță (locuri prealocate și distanțate între ele, distanța interpersonală de siguranță de 1 metru între persoane), cu un număr maxim de 1.000 de spectatori pentru spectacole în aer liber și de 200 de persoane pentru spectacole în spații închise, pentru fiecare sală.
  • Rămân în continuare suspendate evenimentele care implică aglomerări de persoane în spații închise sau în aer liber în cazurile în care nu este posibilă asigurarea respectării condițiilor indicate; rămân de asemenea suspendate activitățile care au loc în săli de dans sau localuri similare, în aer liber sau în spații închise și, până la 31 iulie, manifestările expoziționale și congresele.

Sursa Foto: Eturia.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri