3 / 4

La Réunion

La Réunion este o insulă vulcanică în Oceanul Indian situată în sudul Africii. Potrivit constituției din 4 noiembrie 1958, Réunion constituie un departament de peste mări și o parte integrantă a Republicii Franceze. Totodată, insula constituie și o regiune ultraperiferică a Uniunii Europene.


O vacanță de 10 zile în Reunion, cu nouă nopți de cazare la un hotel de trei stele, cu taxe de zbor și asigurare de călătorie incluse, costă 1.400 de euro.

Condiții de călătorie în Franța


Insula La Réunion a înregistrat, până în prezent, 645 de cazuri de coronavirus, astăzi fiind raportate șase cazuri noi. Dintre acestea, 558 de pacienți au fost declarați vindecați.


Potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe (MAE), starea de urgență sanitară instaurată pe data de 24 martie a.c. pe teritoriul Franței a fost ridicată pe 11 iulie a.c., cu excepția departamentelor de peste mare Guyana și Mayotte, unde virusul circulă activ. În aceste zone, starea de urgență sanitară rămâne în vigoare până pe 30 octombrie.


Începând cu data de 15 iunie, Franța a ridicat restricțiile privind accesul pe teritoriul său pentru cetățenii din spațiul european. Prin urmare, nu mai este necesar documentul justificativ tip și nu se mai aplică măsura de izolare (carantină).


Excepție face Marea Britanie – începând cu 15 iunie 2020, pentru cetățenii care sosesc în Franța din Marea Britanie se aplică măsura izolării voluntare, timp de 14 zile de la data sosirii. Măsura este în vigoare până la noi dispoziții.


Începând cu data de 1 iulie, Franța permite accesul persoanelor care vin din următoarele țări terțe: Australia, Canada, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia și Uruguay. Această listă va fi actualizată de autoritățile franceze la 15 zile, ultima actualizare fiind din data de 18 iulie 2020.


Persoanele care sosesc cu avionul în Franța pe aeroportul internațional Paris - Charles de Gaulle trebuie să păstreze cartea de îmbarcare pentru a o prezenta la controlul poliției de frontieră.


În cazul pasagerilor români, aceștia dovedesc că vin dintr-o țară care nu se află pe lista roșie a autorităților franceze. În absența prezentării cărții de îmbarcare, pasagerul va fi considerat ca provenind dintr-o țară de pe lista roșie și supus reglementărilor specifice de sănătate (document tip derogatoriu, documente justificative etc.) pe lângă verificarea standard a condițiilor de intrare, securitate și migrare.


Dispozițiile sanitare specifice în vigoare pe teritoriul francez sunt date de faptul că pasagerii trebuie să prezinte transportatorului aerian, înainte de îmbarcare, o declarație pe propria răspundere în care confirmă că nu prezintă simptome de Covid-19.


Numărul de telefon verde 0 800 130 000 este pus la dispoziție pentru a răspunde la întrebările despre noul SARS COV 2, 24/24, șapte zile pe săptămână. Platforma telefonică nu este autorizată să ofere consultanță medicală. În cazul unor simptome de infecții respiratorii, se poate apela numărul de urgențe medicale 15.


Începând cu data de 14 iunie, aeroportul Paris-Beauvais și-a reluat activitatea comercială. Serviciul de navete care asigură legătura între Paris și aeroportul Beauvais precum și parcarea sunt, de asemenea, redeschise.


Aeroportul Orly a fost redeschis pe data de 26 iunie (terminalele 1 și 2 rămân închise temporar, sunt deschise terminalele 3 si 4), iar aeroportul Roissy - Charles de Gaulle menține doar terminalul 2E (Hall K) și o parte a terminalelor 2F și 2A.


Purtarea măștii de protecție în transportul în comun rămâne obligatorie încă 4 luni de la încetarea stării de urgență (până în luna noiembrie).


Autoritățile franceze au decis ca, începând cu 20 iulie 2020, purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate spațiile publice închise, o măsură suplimentară aplicării gesturilor barieră și distanțării fizice.


Sursa Foto: Eturia.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri