2 / 4

Islanda

Islanda este o țară insulară nordică aflată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic.


Pentru o vacanță în Islanda, cu durată de nouă zile, la un hotel de trei stele, cu mic dejun și cu posibilitatea de a vizita atât capitala statului islandez, dar și coasta de sud a țării, un turist poate plăti până la 1.200 de euro. Taxele de zbor și asigurarea pe durata călătoriei vor fi incluse.

Condiții de călătorie în Islanda


Islanda este unul dintre puținele state lăudate pentru formula sa de a lupta cu noul virus. Până în prezent, Islanda a înregistrat un număr de 1.840 de cazuri, cu 1.822 de vindecări. Dintre cazurile pozitive, Islanda a raportat numai 10 decese.


Potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe (MAE), pe teritoriul Islandei este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei în Islanda.


Măsura nu se aplică rezidenților statelor membre UE/SEE, AELS, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Andorrei, Monaco-ului, San Marino-ului și Vaticanului. De asemenea, măsura nu se aplică rezidenților următoarelor 12 state terțe: Algeria, Australia, Canada, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia și Uruguay.


Interdicția de călătorie în Islanda nu se aplică următoarelor categorii:

  • pasageri aflați în tranzit;
  • personal medical ce călătorește în interes profesional;
  • personal navigant (linii aeriene și cargoboturi);
  • persoane care necesită protecție internațională;
  • persoane ce călătoresc într-un interes urgent de familie;
  • personal diplomatic;
  • membri ai organizațiilor internaționale;
  • membri ai forțelor armate care își desfășoară activitatea în Olanda;
  • lucrători din domeniul umanitar;
  • studenți;
  • experți profesionali.

Se aplică măsura de carantină obligatorie/izolare la domiciliu pe durata a 14 zile pentru toți cei care intră în țară.


Călătorii care doresc să evite carantina obligatorie/izolarea la domiciliu și sosesc pe Aeroportul Internațional Keflavik sau alte aeroporturi și porturi internaționale pot opta pentru efectuarea unui test pentru depistarea COVID-19.


Fiecare testare costă 11.000 ISK (aprox. 70 euro), dacă este solicitată și achitată la punctul de trecere a frontierei și 9.000 ISK (aprox. 57 euro), dacă este solicitată și achitată online, în avans (cu cel puțin 24h înainte de efectuarea călătoriei).


Pasagerii care sosesc în afara programului de lucru, cu un zbor necomercial, pot solicita să fie testați pe loc contra sumei de 30.000 ISK (aprox. 191 EUR). De asemenea, anterior efectuării călătoriei în Islanda, călătorii trebuie să completeze un formular electronic de pre-înregistrare, disponibil la https://heimkoma.covid.is/, iar la sosirea în Islanda este de preferat să descarce aplicația de monitorizare a transmiterii infecțiilor Rakning C-19, disponibilă la https://www.covid.is/app/en.


Sursa Foto: Eturia.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri