2 / 5

Barcelona- Spania

Barcelona, orașul catalan cu plaje cu nisip fin și multe baruri, a devenit un important punct turistic încă de la competiția de scufundări, din 1992. În prezent, aproximativ 14% din PIB-ul Barcelonei este dat de turism, potrivit datelor furnizate de Xavier Marcé, consilier în Consiliul pentru Turism și Industrii Creative din Barcelona.
Însă, ultimii ani au reprezentat o problemă din cauza aglomerării turistice, iar autoritățile au început să reexamineze această variantă. Pandemia a creat oportunitatea stabilirii unor spații turistice în centrul orașului, de care se pot bucura localnicii. În plus, autoritățile au adăugat că restaurantele și alte business-uri din Barcelona au fost impactate în mod diferit de către restricțiile COVID-19.
Ca și în cazul Croației, înainte de pandemie, în Barcelona au fost introduse măsuri de combatere a aglomerărilor turistice. Pentru a vizita orașul era necesară o taxă de turism, iar autoritățile insistau pentru vizitarea obiectivelor din apropierea centrului vechi supraagloemerat.
Înainte ca Spania să devină una dintre ”zonele galbene” pentru multe alte state, Barcelona a mai avut parte de o mică fereastră de turism internațional. Însă, la începutul lunii septembrie, turismul internațional scăzuse cu până la 77%.
În prezent, Barcelona se află sub stare de alertă din cauza răspândirii noului coronavirus, iar autoritățile nu își fac griji pentru căderea turismului, care, potrivit acestora, își va reveni foarte rapid, ci pentru greșelile din trecut, ce ar putea fi repetate de teama pierderilor suferite în timpul pandemiei.

Sursa Foto: Pixabay

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri