4 / 5

Veneția- Italia

Cel mai probabil, Veneția este una dintre cele mai cunoscute destinații turistice, din punct de vedere al supraalgomerării. O vizită în orașul italian era cea mai rapidă opțiune pentru un city break, însă cu trecerea timpului, localnicii au început să protesteze cu privire la numărul mare al turiștilor.
De-a lungul timpului, mai multe măsuri au fost introduse cu scopul de a stopa numărul mare de turiști, precum interzicerea construirii de noi hoteluri în oraș sau amplasarea fast-food-urilor în centru.
În iulie 2020, ar fi trebui să intre în vigoare taxa pentru turiștii de-o zi care voiau să viziteze locurile aglomerate. Însă decizia a fost amânată, din cauza pandemiei. Nordul Italiei a fost una dintre cele mai afectate regiuni de către pandemia de COVID-19. Astfel, Veneția a intrat în lockdown, iar turiștii nu au mai avut acces în oraș. Redeschiderea granițelor în vară nu a adus același număr mare de turiști, ca în anii precedenți.

Localnicii au sesizat acest aspect și li s-a părut ciudată liniștea de după primele luni de pandemie.


Ca și în Dubrovnik, navele de croazieră erau o adevărată problemă. Înainte de pandemie, aproximativ 32.000 de turiști veneau în Veneția de pe navele de croazieră.


Însă, chiar dacă lipsa turiștilor a adus la viață frumusețea orașului, aceasta a venit cu un cost prea mare de suportat: oamenii au rămas fără locuri de muncă, sectorul cultural a fost foarte afectat, iar magazinele vând din ce în ce mai puțin.


Sursa Foto: Pixabay

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri