3 / 5

Machu Picchu- Peru

Faimoasa citadelă incașă Machu Picchu este unul dintre principalele obiective turistice pentru mulți dintre pasionații de călătorii. Însă în 2020, aceasta nu a mai fost la îndemâna turiștilor. Statul peruan a intrat în lockdown pe 15 martie, unul care a durat inclusiv pe durata lunii iunie.
În vară, Machu Picchu s-a deschis doar pentru turiștii locali, însă decizia s-a anulat odată ce numărul de noi cazuri a crescut exponențial. În prezent, deschiderea lui Machu Picchu este programată pe 1 noiembrie, când multe dintre zborurile internaționale sunt reluate. Autoritățile din Peru au declarat că au luat toate măsurile necesare pentru ca turiștii să fie în siguranță.
Cât despre supraglomerarea turistică, în ianuarie 2019 a fost introdusă obligativitatea achiziționării unui bilet, pentru a controla numărul vizitatorilor. Pentru acest lucru, este valabil un site, unde aproximativ 5.000 de turiști pot intra deodată. Biletul trebuie achiziționat cu patru ore înainte de vizită.
La redeschiderea citadelei, numărul turiștilor va fi redus serios pentru a putea respecta regula distanțării sociale. Potrivit autorităților, 75 de turiști vor putea fi în același timp în Machu Picchu. Astfel, numărul turiștilor va scădea de la 5.000 la 675 pe zi.
Autoritățile susțin că încurajează turismul în regiune, însă reducerea numărului de turiști în Machu Picchu poate reprezenta o oportunitate pentru vizitarea altor obiective turistice din Peru, mai puțin cunoscute.
Sursa Foto: Pixabay

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri