1 / 6

Vită

Consiliul de Apărare a Resurselor Naturale, o organizație internațională de mediu nonprofit înființată în 1970, a publicat un raport privind poluarea alimentară, care include o listă cu alimente obișnuite care sunt considerate a fi extrem de dăunătoare climatului, în raport cu cantitatea de CO2 eliberată pentru fiecare kilogram de alimente produse.


Potrivit organizației, Carnea de vită este „cea mai dăunătoare climatului dintre toate alimentele”, producând 26,5 kg de emisii de CO2 pe kilogram de carne. Vacile produc cantități mari de metan, un puternic gaz cu efect de seră (GES) și necesită multă apă și teren. Deci, dacă doriți cea mai mare economie de planete pentru buck, tăiați carnea de vită din dieta dumneavoastră.


Studiul a analizat 197 de alimente - urmărite de Serviciul de Cercetări Economice al USDA - și a evaluat poluarea cumulativă a încălzirii climatice din 2005 până în 2014. Sunt excluse din listă unele alimente pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc sau sunt dificil de evitat în mod deliberat, deoarece sunt adesea folosite în ingrediente din alte produse.


Sursă foto: Unsplash

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri