5 / 6

Și chiar nimic nu e românesc: ei bine, se pare că avem două preparate care nu se găsesc în altă parte decât în România

Dacă te-ai întristat că mâncărurile tale preferate nu sunt, de fapt, românești, venim cu o veste care să bucure românul din tine. Două dintre preparatele care sunt „sarea și piperul” pentru majoritatea mâncărurilor au origini românești. Conform lingvistului Dan Alexe, chiar dacă am crede că au origini rusești, borșul acru și mujdeiul provin din România.


„Douã lucruri esențiale, fundamentale, două lucruri pe care nu le mai face nimeni și care, omorând microbii, dând vitamine și întărind sistemul imunitar au ajutat la supraviețuirea neamului prin mii de ierni de mămăligă cu untură: mujdeiul și borșul (zeama acră din tărâțe, nu ciorba impropriu numită borș). Sigur, mai toate națiile folosesc usturoi, sau fac sosuri de usturoi, însă nimeni nu îl consumă atât de concentrat, cu atâta frecvență și însoțind atâtea mâncăruri”, a scris Dan Alexe.


Sursă foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri