1 / 11

Atena – 7° – 15°C

Începem direct cu Atena. Capitala elenă este relativ aproape de România, iar Grecia este o destinație populară în rândul românilor. Și sunt multe avantaje pentru a merge într-un city-break în februarie în acest oraș.


Dincolo de temperaturile mult mai plăcute decât în România, valorile variind în luna februarie între 7 și 15 grade, multe dintre destinațiile sale cele mai populare devin mult mai accesibile decât în plin sezon estival.


Atena este una dintre destinațiile de top ale lumii în ceea ce privește siturile arheologice, printre acestea numărându-se Acropolisul, Agora sau Muzeul Național de Arheologie. Acestea sunt foarte aglomerate în sezonul estival, dar în februarie aveți ocazia să vă plimbați aproape nestingheriți printre monumentele pline de istorie ale Greciei.


Un alt motiv pentru care Atena ar fi o destinație interesantă în februarie este festivalul Apokries, care începe pe 25 februarie și se termină în 17 martie. Este perioadă plină de evenimente ce v-ar putea distra într-un city-break în Atena în timpul iernii.


(Sursa foto: Shutterstock)

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri