2 / 11

Lisabona – 9°-16°C

Lisabona se încadrează mai degrabă pe lista capitalelor europene subapreciate, dar este un oraș care iese în evidență prin arhitectura sa, prin peisajele citadine, iar în mijlocul iernii, prin vremea mult mai plăcută decât în alte orașe, poate fi o destinație perfectă pentru iubitorii de city-break-uri.


Recomandările îi îndreaptă pe turiști către Alfama, cel mai fermecător cartier istoric din oraș. Cei care doresc să-și facă poze de colecție, vor găsi multe colțuri încântătoare pe străzile cu piatră cubică, în piețele din aer liber, dar profitând și de elementele de artă stradală.


Puteți vizita Castelul São Jorge, iar priveliștile care pot fi admirate de la Miradouro das Portas do Sol vă pot face să vă îndrăgostiți de oraș chiar și în două zile.


Ca și în Atena, Lisabona oferă și ea un festival la care merită să participați. Anul acesta, Marțea Carnavalului pică pe 13 februarie. În fiecare an, această sărbătoare pică în altă dată, ziua fiind stabilită după calendarul Bisericii Catolice. Marțea Carnavalului pică în fiecare an în marțea din săptămâna care precedă începerea Postului Mare al Paștelui.


(Sursa foto: Shutterstock)

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri