2 / 7

David Contant, Heritage

Curiosi daca un chef de calibrul lui are vreun ingredient special, David ne-a marturisit cu nonsalanta ca "nu putem vorbi de un ingredient special, fiecare sezon are ingredientele lui specifice. (…) Spre exemplu, primavara folosim mult asparagus, iar toamna, este sezonul ciupercilor".

Acesta este poate si motivul pentru care meniul este schimbat o data la trei luni. In plus, de doua ori pe saptamana, exclusivistul restaurant se aprovizioneaza de la Paris cu tot felul de ingrediente proaspete, si asta, in principal, din cauza faptului ca haute cuisine presupune o gama foarte larga de condimente care la noi in tara nu se gasesc.

Si pentru ca nu putini sunt cei care confunda conceptul de haute-cuisine cu cel al bucatariei fusion, David ne avertizeaza ca nue e tocmai corect…"Pentru mine fusion inseamna confusion". Este si unul din motivele pentru care, impatimit adept al haute-cuisine, David prefera sa combine cel mult 4 condimente...pentru ca a nu crea confuzie.

Cel mai popular preparat la Heritage, in acest moment, este caviarul. David recunoaste ca cel mai bun si mai scump caviar este cel din Iran, insa, din motive lesne de inteles, Heritage importa caviarul din Franta (cu 40% mai ieftin decat cel din Iran).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri