7 / 8

Cotnari

Ultima competitie internationala la care a participat Cotnari a avut loc la Bucuresti, unde, acest brand cu istorie si prestigiu pe piata autohtona, a obtinut 15 medalii(9 aur si 6 argint). Aceeasi situatie a fost insa valabila pentru toate concursurile la care care au participat in ultima perioada, cum ar fi cele de la Berlin, Chisinau, Ljubljana sau Quebec.

In ceea ce priveste productia companiei Cotnari, cele mai premiate sortimente pe plan mondial sunt, fara indoiala, Grasa si Tamaioasa Romaneasca, anul acesta insa, surpriza a venit din partea sortimentului Dealul Catalina - un cupaj demisec alb (francusa, feteasca si tamaioasa), care a primit Marea Medalie de Aur, distinctie pe care Romania nu a mai obtinut-o de foarte mult timp.

Cel mai scump si exclusivist sortiment de vin ce face parte din oferta Cotnari este Grasa din 1956, care se vinde la pretul de 343 euro fara tva, sortiment din care, mai mult de 300 de sticle vor fi pastrate, in premiera nationala, ca valori in Tezaurul Bancii Nationale a Romaniei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri