2 / 7

Beneficiile acestei terapii

Suportul teoretic al acestui tip de terapie de relaxare la birou este asemanator cu domeniul kinetoterapiei. Romania dispune de specialisti ce pot oferi servicii de calitate in ceea ce priveste anumite metode de relaxare la birou. Acestia pot fi absolvent ai facultatii de kinetoterapie in cadrul universitatilor sau academilor de educate fizica si sport sau absolventi ai Facutatii de Balneo-Fizioterapie din cadrul facultatilor de Medicina”, declara George Stanciu, coordonator MasajDeZI.

Din punct de vedere practic sunt cateva detalii specifice, legate de mediului de lucru de la birou si anume:
-beneficiarul este imbracat;
-durata terapiei este de apoximativ 10-15 minute;
-se face pe un scaun special construit;
-manevrele sunt mult mai dinamice spre sfarsit astfel incat beneficiarul terapiei sa isi revina din starea de relaxare care adesea se aprofundeaza mai mult la anumite persone; -cateva elemente simple de kiropraxie;
-gimnastica medicala;
- masaj specific zonelor;
- shiatsu (masaj antistres).

Unii terapeuti indica folosirea unor exercitii simple de respiratie in timpul terapiei (pranayama), cu scopul de a amplifica efectele masajului si de ventilare a creierului sporind astfel vigilenta. Mai exista, de asemenea, cateva elemente ce tin de specificul si personalizarea terapiei in functie de factorii intampinati si de nevoile fiecarei persoane in parte.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri