2 / 4

Beneficiile alegerii corecte a mobilierului de birou

Studiile recente arata ca tendinta in randul angajatilor este de a cauta la o companie nu numai un job bine platit, dar si un mediu de lucru confortabil. Tinerii angajati nu se mai multumesc doar cu un loc de munca de pe urma caruia sa isi castige existenta, ci isi doresc un job care sa le contureze viata.

Astfel, climatul de lucru – ne referim deopotriva si la designul spatiului - devine esential in motivarea angajatului. S-a demonstrat ca un spatiu de lucru rigid, lipsit de viata, ne-ergonomic afecteaza in timp si atitudinea angajatilor fata de munca. Expertii sugereaza ca mobilierul de birou atractiv si iluminarea optima a spatiului de munca pot fi factori care imbunatatesc moralul angajatilor.

Pe langa motivarea angajatilor, un design profesionist al spatiului de birouri are un impact direct asupra eficientei organizatiei. Studii arata ca frecventa comunicarii se apropie de zero pentru angajatii cu birouri separate de mai mult de 30 de metri. Mijloacele moderne de comunicare - email-ul sau Instant Messaging - nu pot suplini decat intr-o mica masura beneficiile comunicarii directe. Multe companii mari au luat in considerare aspectul comunicarii cand au proiectat spatiile de birouri.

La celalalt pol se afla nevoia angajatilor de concentrare pe lucrul individual. Potrivit pentru aceasta este un mediu linistit cu putine surse de distragere a atentiei. Studiile arata ca programatorii lucreaza 20% pana la 30% din timp pe cont propriu, iar pentru unele din activitati angajatii isi dedica pana la 64% din timp pentru asa numitul “quiet work”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri