3 / 6

Tehnica folosita

Tehnica folosita de Carla Szabo in realizarea accesoriilor nu se regaseste in montura clasica, prin topire. Ea apeleaza la metode variate, la baza carora se afla colajul.

“Bijuteria clasica presupune metal topit; eu nu am o montura de genul acesta. Creatiile mele sunt realizate doar prin prinderi mecanice si prin adeziv”.

Materialele folosite variaza de la stiplex, cel mai uzual, pana la metal, piele, ceramica, rasini, os, lemn si tot ce inseamna colajul de piese din plastic, sticla, broderie de margele, ansamblu de piese lipite, piese turnate din rasina.

Atunci cand vine vorba de personalitati din lumea design-ului de accesorii, Carla Szabo declara ca nu a facut un cult pentru nimeni si ca nu are un model la care sa se raporteze. “Apreciez un model de design care are o poveste, o armonie, o logica a lui. Acest tip de produs il recunosti imediat”, adauga Carla Szabo.

De asemenea, creatoarea nu tine cont de tendintele de pe piata internationala atunci cand concepe design-ul accesoriilor sale. Trend-urile nu o influenteaza in niciun fel, acesta fiind, probabil, motivul pentru care produsele sale nu seamana cu nimic altceva.

Nu tin la tendinte deoarece acestea sunt facute pentru marile industrii. In momentul in care ai un brand care vinde world-wide ai nevoie sa te afiliezi unor trend-uri pentru ca ele sunt cele ce formeaza opinia publica din acel sezon. Eu nu am de ce sa ma afiliez decat din snobism unui trend deoarece produsele mele se pot vinde si prin ele insele”.

foto: Cornel Lazia

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri