3 / 6

Croazierele: O categoria aparte a vacantelor de lux

In zilele noastre, luxul s-a strecurat la bordul vaselor de croaziera si le-a transformat din vechile si inghesuitele vapoare in adevarate statiuni plutitoare. Mai mult decat atat, cei aflati la bord se vor trezi in fiecare zi in alta locatie, vor manca cea mai rafinata mancare la mic dejun, pranz si cina, si se vor bucura de serviciile de cinci stele de dimineata pana seara.

Aventurierii cu bugete pe masura pot rezerva un loc pe un vas de croaziera de lux ce reprezinta un palat plutitor dotat cu facilitati premium: camera, restaurante de cinci stele, cazinouri, cluburi de noapte, piscine, sali de fitness, spa-uri de top, terenuri de tenis si un itinerariu coordonat atent.

Tarifele depind in astfel de croaziere de tipul vasului, de itinerariul ales si variaza enorm in functie de tipul cabinei. Cea mai ieftina cabina, cea de interior, nu are nici o fereastra fiind practic in intregime in interiorul vaporului. Exista cabine care au hublouri – ferestre catre exterior si apartamente sau cabine speciale care au chiar balcon.

Una dintre cele mai scumpe croaziere este croaziera in jurul lumii organizata de Princess. Astfel puteti petrece 104 zile in jurul lumii, acostand in peste 50 de porturi printre care se numara Bora Bora, Hawai, San Francisco si Sydney.

Imbarcarea se face in 2009 din Sydney pe vasul Down Princess. Tariful pentru o cabina interioara ajunge acum la 28.000 de euro. Serviciile sunt all inclusive pe toata perioada croazierei, iar tariful pentru cabina cu hublou se invarte in jurul sumei de 38.000 de euro. Alte variante de Croaziere in jurul lumii pornesc din Florida si ajung la Roma, in Italia, tarifele fiind de aproximativ 37.000 de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri