3 / 4

Ceremonie

Inovatia si revitalizarea elementelor clasice de vestimentatie masculina sunt principalele atribute care isi pun amprenta si asupra colectiei de Ceremonie. Designerul a folosit tesaturi precum matase, lana cu matase, brocarturi, satinuri, cu diverse motive florale sau geometrice. Culori ca argintiu, ivoire, maron, bleumarin, insotite bineinteles de negru sau alb, sunt imbinate pentru crearea conceptului de ceremonie si eleganta.

Elementul principal este redingota, “ruda rebela a fracului” cum o defineste designerul. Din matase brocart sau in combinatii de mat cu lucios, redingota este propusa pentru a pastra o nota de eleganta si sobrietate. Predomina camasile cu dantela, accesorile aristocrate cum sunt esarfa, acul de cravata sau braul.

“Am creat aceasta colectie pentru fiecare barbat care vrea sa fie nobil intr-un moment special din viata lui. Piesele folosite si amestecurile cromatice si compozitionale doresc reinventarea clasicului. De exemplu, am reintrodus vesta ca element vestimentar obligatoriu pentru o tinuta de ceremonie pentru ca vreau sa revigorez concepte vestimentare masculine ce impun o atitudine princiara, aristocrata” declara Alexandru Ciucu.

Cititi mai multe despre designerul Alexandru Ciucu

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri