3 / 9

Cai de milioane de euro

Preturile la care sunt evaluati caii de rasa ajung la milioane de euro, in functie de pedigree, dar mai ales de performantele deosebite obtinute in competitiile internationale.

Nu exista rase scumpe si rase ieftine; sunt doar exemplare scumpe si exemplare ieftine, astfel ca in orice rasa pot fi cai foarte bine cotati cu preturi foarte ridicate”, declara Vlad Iftime.

Totodata, el evidentiaza faptul ca la rasa Lipitan, sumele vehiculate pentru un cal nu vor fi la nivelul celor pentru cai de obstacole sau viteza, oricate rezultate ar avea, iar acest lucru se intampla deoarece concursurile de atelaj nu sunt asa de mediatizate ca celelalte. Totusi, un Lipitan de la scoala de calarie de la Viena, cea mai cunoscuta din lume, poate ajunge la 1 milion de euro.

De asemenea, un aspect extrem de important in formarea unui cal valoros este antrenamentul continuu, priceperea si experienta antrenorului.

“Din acest punct de vedere, omul sfinteste locul. Un antrenor priceput poate forma in timp un cal valoros prin antrenament. Cel mai cunoscut cal la noi in tara a fost Tam-Tam, multiplu castigator la concursurile internationale, pentru care s-a oferit o suma de patru milioane de euro”, isi aminteste Florin Potmol.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri