3 / 8

Csaba Szilagyi: "In parapanta zbori ore intregi deasupra crestelor sau a marii"

Imediat cum incepe primavara si pana la sfarsitul toamnei, Csaba Szilagyi, country manager Aquincum Invest Romania, companie de consultanta in constructii si management de proiecte, incearca sa petreaca o perioada cat mai mare de timp in aer, practicand parapanta. Pentru perioada iernii are insa o alta alternativa care il tine in forma, snowboarding-ul.

“Atunci cand practici parapanta ai mai multe posibilitati de a te simti bine. Poti sa decolezi, sa zbori intr-o anumita regiune, sa te bucuri de linistea aerului chiar si ore in sir, dupa care sa simti pamantul sub picioare. De asemenea, poti opta pentru provocarea de a zbura pe toata suprafata tarii: decolezi si incerci sa parcurgi o distanta cat mai mare, uneori chiar sute de kilometri sau poti face acrobatii in aer pentru senzatii tari”, marturiseste Csaba Szilagyi.

Interesul pentru acest sport a luat nastere atunci cand a vazut un planorist aterizand in parcarea unui supermarket din Budapesta. I s-a parut extrem de interesant asa ca a hotarat sa urmeze un curs de aproape doua luni si a obtinut permisul de zbor in primavara anului 2003, dupa care a inceput sa cunoasca tot mai multi pasionati de parapanta, sa organizeze impreuna cu acestia vacante si, astfel, sa dobandeasca experienta in domeniu.

Acum, Csaba Szilagyi petrece aproape fiecare week-end la munte practicand sportul care s-a transformat pentru el in pasiune. Pastreaza insa o anumita melancolie pentru perioada cand locuia in Budapesta si zbura in fiecare zi dupa programul de la birou si pana la apusul soarelui.

In Romania ii face placere sa calatoreasca in Brasov, dar a facut parapanta si la mare, la Costinesti si Vama Veche. In afara tarii, marturiseste ca i-au placut vacantele in Alpi, Monte Carlo si Tribalj, Croatia, dar considera ca Ölüdeniz din Turcia este, fara indoiala, raiul iubitorilor de paragliding.

“In Ölüdeniz poti decola de pe Muntele Babadag de 1.900 metri altitudine, zbori ore intregi deasupra crestelor si a marii, cresti adrenalina cu acrobatii in aer si aterizezi pe plaja pentru un cocktail”, isi aminteste Csaba Szilagyi.

Aceasta pasiune il costa aproximativ 5.000 de euro pe an, dintre care 1.000 sunt destinati achizitionarii de noi echipamente, iar aproape 4.000 de euro reprezinta costurile calatoriilor, multe week-end-uri in tara si unul sau doua in strainatate.

Este de parere ca parapanta ii influenteaza in mare masura viata de zi cu zi deoarece ii dezvolta capacitatea de comunicare, reflexele si ii cere rabdare, de care are foarte mare nevoie atunci cand asteapta sa se imbunatateasca vremea, dar si in afaceri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri