4 / 6

"Design-ul e mai mult despre business decat despre arta"

Raymond Bobar este constient de faptul ca meseria pe care o practica este hiperspecializata si o situeaza in opozitie cu literatura, de exemplu, cu arta pura, unde scriitorul trebuie sa cunoasca limba, sa aiba talent si sa transmita un mesaj coerent.

Acesta este si motivul pentru care considera ca pentru un art director studiile formale de specialitate si cunostinte minime de tehnica a fotografiei sunt esentiale in realizarea unor lucrari de valoare. De asemenea, evidentiaza importanta design-ului in vanzarile unei reviste.

“Designul e mai mult despre business decat despre arta; lucrezi cu instrumente artistice, folosesti simboluri si mesaje, dar nu e arta, nu e un domeniu in care sa lucrezi, sa creezi in mod dezinteresat, doar pentru faptul ca iti face placere, il faci pentru ca vinde”.

In acelasi timp, ofera o importanta majora cunosterii regulilor de design si, implicit, avantajelor practice pe care le obtii daca respecti regulile.

“Daca stii foarte bine regulile, dar nu vrei sa le respecti inseamna ca iti asumi asta fiind constient de avantajele practice la care renunti sau pe care le reinterpretezi”, adauga Raymond Bobar.

Cu toate acestea, designer-ul marturiseste ca, atunci cand realizeaza conceptul de ilustrare a unui articol nu se gandeste, in primul rand, la felul in care va fi perceput de catre public: “Desenez asa cum as vrea sa vad daca nu as desena eu”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri