3 / 7

“Pentru mine, Romania este o scoala de management si de business”

Din prima zi in care a ajuns in Romania a avut sentimentul puternic ca se afla intr-o tara greu de inteles si de etichetat, care nu seamana cu nimic altceva, iar aceasta perceptie s-a accentuat in perioada de trei ani de cand traieste aici.

“Pentru mine, nu este o tara, ci o multitudine de tari, o Brazilie a Europei caracterizata prin paradoxuri incredibile, cu oameni rezistenti la schimbari, dar, in acelasi timp, extrem de receptivi la tot ce se intampla in lume.

Se simte aici la o intersectie intre civilizatii si mentalitati, si vede Romania ca o macheta a tot ceea ce inseamna Europa si intreaga lume.

“Am observat, de asemenea, ca lucrurile se schimba si evolueaza repede aici, iar, din acest motiv, Romania reprezinta pentru mine o scoala de management si de business”, adauga Jean Clauteaux.

Lucrand cu romanii, Jean Clauteaux este de parere ca principalele defecte ale acestora sunt scepticismul si fatalismul, dar considera ca acestea pot avea un caracter pozitiv atunci cand se transforma in control si prudenta. Cand se ia o hotarare dupa ce s-au inlaturat toate aspectele negative, aceasta devine mult mai puternica si rezistenta in timp.

“In acelasi timp, am intalnit o capacitate imensa de a invata, spre deosebire de unele tari din America de Sud sau chiar Statele Unite, unde oamenii nu sunt pregatiti din punct de vedere educational. Aici, nivelul cultural al oamenilor este foarte inalt, majoritatea cunosc mai multe limbi straine, iar asta creeaza un potential de receptivitate imens”, adauga Jean Clauteaux.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri