3 / 4

Piata din Romania, una dintre cele mai importante pentru furnizorii de jocuri

Efectele crizei s-au simtit si in randul producatorilor de echipamente si jocuri pentru cazinouri.

Grupul de companii Atronic este lider mondial pe piata producatorilor de masini de joc si servicii destinate cazinourilor si a intrat acum zece ani pe piata din Romania, una dintre cele mai importante piete din Europa pentru companie.

“Piata din Romania este foarte importanta pentru noi. Am venit aici putin inainte de anul 2000 si, chiar daca inceputul a fost mai dificil, a urmat o perioada de crestere continua pana in 2007, cand am inregistrat primele scaderi ale cererii. Desi este putin prematur sa facem predictii pentru anul 2009, ne asteptam la o scadere a cererii fata de 2008”, declara Sylvia Dietz (foto).

Cu toate acestea, Romania reprezinta 15 la suta din piata europeana a companiei, fiind una dintre cele mai importante, alaturi de tari precum Olanda, Germania, Spania sau Grecia. Acesta este si motivul pentru care Atronic a ales tara noastra pentru lansarea in Europa Centrala si de Est a celui mai nou joc produs de ei, Stargate SG-1.

Preturile la care cazinourile cumpara echipamentele difera, acestea fiind negociate direct cu furnizorii, in functie de numarul acestora si de felul colaborarii dintre cele doua parti. De asemenea, cazinoul stabileste procentul care revine clientului la fiecare joc din suma jucata, iar producatorul seteaza masinile in functie de aceste decizii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri