4 / 5

Palatul Achilleion, atractia turistica a insulei

Turistii romani care doresc sa isi petreaca vacanta in insula greceasca pot vizita palatul Achilleion, construit de imparateasa Elisabeta a Austriei, cunoscuta in istorie sub numele de Sissi.

Imparateasa era pasionata de mitologie, intregul palat fiind ornat cu diverse statuete si motive din mitologie.

Taxa de intrare in palat se ridica la patru euro, iar turistii pot admira, printre altele, doua statui ale legendarului erou troian Achile, evocat in Iliada lui Homer.

Cele doua statui il infatiseaza pe Ahile intr-o ipostaza triumfatoare, respectiv intr-un cadru muribund.

O alta atractie turistica este Corfu Town, capitala Corfu, in care se pot observa influente arhitecturale bizantine, franceze, engleze si venetiene, lasate mostenire de stapanitorii insulei.

Vechea si noua fortareata ale Corfu Town troneaza impunatator peisajele insulei si par a se completa cu apele albastre si trasparente ale Marii Ionice.

Totodata, turistii pot alege sa faca o croaziera de o zi, in care pot vizita mai multe grote cu ape albastre sau turcoaz, costul unei excursii pe mare pornind de la 15-20 de euro.

Cei care doresc sa viziteze pe cont propriu insula pot alege sa inchirieze un scuter, pentru care trebuie sa achite in jur de 15 euro/zi sau o masina – 40 de euro/zi.

Indicat ar fi inchirierea unei masini de mici dimensiuni, deoarece strazile insulei sunt foarte inguste.

Insula nu este foarte mare, avand o suprafata totala de peste 600 kilometri patrati.

Inchirierea unei barci pentru o croaziera privata de o zi porneste de la 50-60 de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri