2 / 4

Romania vs strainatate

Evenimentele de origami din Romania au fost organizate pana acum doar pe plan local, in orase precum Bucuresti, Cluj sau Onesti, insa Andrei Rusu crede ca in scurt timp vom putea lua parte si la evenimente nationale dedicate celor care vor sa dezlege tainele acestei arte.

Acesta este si motivul pentru care considera ca nivelul de cunoastere al activitatii in Romania va urma cursul impus de tari europene precum Franta, Spania, Anglia, dar si Ungaria, Polonia si Ucraina.

“In aceste tari s-au afirmat maestri de origami recunoscuti pe plan international, iar origami-ul nu este vazut doar ca arta, ci si ca practica in matematica. Origami-ul este aplicat in publicitate si divertisment, in tehnologie si cercetari stiintifice, plierea airbag-urilor sau proiecte facute pentru plierea unei oglinzi pentru un satelit”, adauga Rusu.

Andrei Rusu a ales sa contribuie la promovarea acestei arte in Romania, prin diverse evenimente si actiuni precum si prin intermediul primului forum despre origami de la noi din tara, care numara pana la acest moment 240 de persoane.

Printre evenimetele destinate popularizarii acestui hobby la care a participat se numara expozitia de la ceainaria Sala de Lectura din Bucuresti, si “O seara japoneza in context contemporan” organizat de Marina Todoran, la restaurantul Yakimono, din cadrul hotelului Marriott, Bucuresti.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri