1 / 4

35.000 spectatori la un raliu

Alexandru Filip (foto) este organizator de evenimente in cadrul Orange Romania, iar in timpul liber evadeaza cu acelasi profesionalism la cursele de raliuri din cadrul Campionatului National.

Si-a descoperit pasiunea la varsta frageda de cincisprezece ani, atunci cand un prieten, fiul navigatorului Radu Dumitriu, i-a propus sa mearga la Brasov cu trenul pentru a asista la o cursa automobilistica.

“In momentul in care am vazut prima masina de curse mi-am propus sa practic si eu acest sport, atunci cand voi avea posibilitatea. A fost o dragoste la prima vedere”, isi aminteste Alexandru Filip.

Din momentul in care a hotarat sa devina pilot si pana la primul sau sezon a trecut destul de multa vreme astfel ca, abia in anul 2003, a pilotat pentru prima oara o masina in cadrul Campionatului National de Raliuri.

Dupa sase ani petrecuti printre cei mai buni piloti din Romania, Alexandru Filip distruge mitul conform caruia sportul pe care il practica este unul individual si considera ca, pe langa copilot, toti membri echipei sunt foarte importanti, de la ingineri, mecanici, PR, si pana la responsabilul logistic.

“Chiar daca nu pare, este totusi un sport de echipa pentru ca lucrurile nu pot functiona doar daca exista un pilot. Cu totii formam o echipa, iar rolul meu este sa merg cat mai repede pe probele speciale. Automobilismul este un sport elitist, in care ai nevoie de un buget urias in comparatie cu alte sporturi, iar tactica si partea psihica au un rol foarte important”, adauga Filip.

Cel mai dificil moment prin care a trecut in timpul unei curse a fost atunci cand participa in cadrul Campionatului National de Raliuri (CNR), in calitate de copilot.

"Ne-am rasturnat intr-un rau, iar daca in locul respectiv nu ar fi fost spectatorii care sa ne scoata, cu siguranta ne-am fi inecat. Nu aveam nicio sansa de iesire cu forte proprii", marturiseste Filip.

Raliul nu reprezinta insa o activitate de masa in Romania, asa cum este in tarile nordice sau chiar in Ungaria. Cu toate acestea, in ultimii ani a inceput sa fie mediatizat mai mult, iar pe probele speciale vin tot mai multe persoane. De exemplu, la Raliul Sibiului se strang aproximativ 35.000 spectatori.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri