2 / 4

Buget minim - 55.000 euro

Campionatul National de Raliuri cuprinde 8 etape. Alexandru Filip concureaza in categoria masinilor cu motor aspirat si tractiune fata, respectiv grupa A, iar inainte cu doua etape de finalul campionatului se situa pe prima pozitie in clasamentul general.

“Anul acesta au fost inscrisi in aceasta categorie 18 concurenti, dar lupta pentru podium se da, ca si la fotbal, intre primele 5-6 echipaje”, completeaza Filip.

Bugetul minim necesar participarii intr-un sezon competitional, la grupa A, este de peste 55.000 euro. La acesta suma se adauga costurile cu achizitia masinii de curse, ale masinii de asistenta tehnica complet utilata si ale remorcii, iar toate cheltuielile sunt suportate de sponsorii echipei.

In ciuda costurilor mari, o echipa care castiga campionatul nu primeste niciun premiu in bani din partea Federatiei sau a unui organizator de competitii.

“Pentru noi, ca echipa, acest sport nu reprezinta o modalitate de a castiga bani, ci incercam doar sa acoperim costurile, in mod transparent, pentru a putea participa la nivel profesionist. Acest lucru este posibil datorita sponsorilor nostri”, completeaza Alexandru Filip.

Fiind un sport alimentat de sponsorizari, efectele crizei nu au intarziat sa apara nici in acest domeniu.

“Am fost si noi loviti de aceasta criza. E pentru prima data cand nu am avut bugetul asigurat pentru tot sezonul. Pe parcurs, lucrurile s-au mai remediat si in acest moment pot spune ca avem bugetul necesar pentru a termina sezonul si pentru a ne atinge obiectivul de a deveni campioni nationali la grupa A”.

Mai mult decat atat, tot din motive financiare, echipa lui Alexandru Filip nu a participat la prima etapa a campionatului, cea din martie de la Brasov.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri