1 / 4

Investitie initiala de 50.000 de euro

Compania de cosmetice organice Lux & Ethical reprezinta materializarea visului de 30 de ani al Ancai Golea. Licentiata in biologia genetica a acizilor nucleici si maestru in cosmetologie, Golea nu a reusit insa sa intre in antreprenoriat pana in 2008, cand a vandut o proprietate, iar cu banii obtinuti a demarat proiectul, moment in care a simtit ca acesta era drumul ei.

„Investitia initiala a fost de aproximativ 50.000 de euro, din care cheltuielile majoritare, pe langa cele constitutive pe care le consideram obligatorii, au fost reprezentate de cumpararea de materii prime si ambalaje, prospectarea pietei si aderarea la organismele internationale, avizare, marketing si, nu in ultimul rand, publicitate”, isi aminteste Catalina Anca Golea (foto).

Pentru Lux & Ethical, 2010 si anul viitor sunt destinate consolidarii pe piata romaneasca si certificarii internationale, ceea ce implica alte cheltuieli. De asemenea, investitia nu s-a incheiat, intrucat Anca Golea nu a lansat inca pe piata toate produsele dej create. Cu toate acestea, ea preconizeaza ca pana la sfarsitul anului 2011 va reusi sa recupereze cea mai mare parte a investitiei.

Pasiunea pentru produse naturale de ingrijire, precum si cercetarea in domeniu, si-a descoperit-o inca din liceu si marturiseste ca un model pentru ea a fost bunica din partea tatalui, nascuta si crescuta la Viena, dar si mama sa, o persoana preocupata de tinuta si ingrijirea personala, care considera aceasta un semn de respect de sine si pentru cei din jur.

„E posibil ca perioada copilariei fericite, vacantele petrecute la conacul de la Birtin, la bunici unde totul era natural si de cea mai buna calitate, sa-mi fi sadit pentru totdeauna dorinta de echilibru si valoare adevarata din viata mea, lucruri pe care le consider esentiale in cosmetica organica”, marturiseste Anca Golea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri