3 / 5

Investitia intr-un atelier de bijuterie

In ceea ce priveste suma de care ar avea nevoie un bijutier incepator pentru a deschide un atelier de bijuterie, David Sandu considera ca o investitie onesta se face pe masura ce deprinzi tehnicile traditionale intr-un atelier, ca ucenic, si ca aceasta poate incepe cu 300 de euro, dar trebuie adaugat treptat pana in jurul valorii de 10.000 de euro.

„Daca vrei sa ai toate sculele care se folosesc intr-o manufactura de bijuterii, poti ajunge la 25.000-30.000 de euro”, declara Sandu, care crede ca, din acel moment este normal sa transformi atelierul individual intr-o mica firma cu 2-3 angajati, pentru a putea valorifica permanent investitia.

Referitor la diferenta dintre felul in care este privita bijuteria de autor in Romania fata de strainatate, artistul remarca o diferenta de proportie, amintindu-si ca un designer londonez ii spunea ca potentialii lui clienti reprezinta 1% din populatia Londrei. Raportat la Bucuresti, asta ar insemna sa aiba un public target putin peste 20.000 de persoane (fara turisti si tranzit), ceea ce, in acest moment, este departe de adevar.

„Sper ca in 5 ani sa pot spune ca Bucurestiul are un potential de 25.000 de cumparatori pentru piata de arta contemporana in general si de 10.000 de potential clienti pentru bijuteria de autor”. In acel moment se va gandi sa deschida o galerie in care sa reprezinte alti artisti contemporani care vor dori sa vanda in Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri