4 / 5

Cum recunoastem un costum de calitate?

Nasturii costumului

In general, nasturii din plastic apartin unui costum achizitionat din magazin, unui costum mediu sau low profile. Un costum de calitate are nasturii din os sau din corn. In afara de calitate, acest detaliu prezinta si un alt avantaj – al rezistentei in timp.

Nasturii de la manseta sacoului

Pentru cunoscatori, acesti nasturi reprezinta un detaliu care face diferenta intre un costum de calitate si un costum obisnuit. La un costum normal nasturii de la manseta sacoului au doar rol decorativ, ei nu se deschid, in timp ce la un costum de calitate, acesti nasturi se deschid, prezinta butoniere adevarate.

Un purtator al unui costum de calitate, va lasa intotdeuna primul nasture deschis, ca un detaliu subtil de a scoate in evidenta calitatea costumului pe care-l poarta. Aceasta este o obisnuinta normala in purtarea costumului pentru cunoscatorii si purtatorii costumului de calitate.

Nasturii pentru un astfel de costum sunt cusuti manual. Acest procedeu ofera o rezistenta indelungata in timp atat la purtare cat si la intretinerea costumului.

Butonierele costumului.

Butoniera costumului de calitate este un alt detaliu de personalizare al unui astfel de costum. Este o butoniera cusuta manual cu ata din matase.

Realizarea butonierelor pentru o haina de costum Zenonni implica cateva ore de lucru manual pentru coaserea lor. Este un detaliu foarte apreciat pentru purtatorii costumelor la comanda si un atribut de nelipsit pentru un costum la comanda.

Un sfat util de la Ciprian Vlad pentru doritorii unui costum la comanda: verificati detaliile viitorului costum si puneti intrebari despre butoniere, nasturi, personalizare, captuseala.

Captuseala costumului


Un alt element definitoriu pentru un costum de calitate este captuseala.

E bine de stiut ca, in cazul unui costum la comanda, pe langa posibilitatile de alegere care se refera la model, stil, tesatura sau nasturi, puteti opta si pentru captuseala costumului.

Captuseala este realizata din cupro sau bemberg, este antistatica si rezistenta la tempeaturi inalte. Acest material are rolul de a conferi corpului un confort termic adecvat. O astfel de captuseala ofera senzatia de prospetime si usurinta in purtare pentru costum. Elimina senzatia de umiditate permitand corpului sa respire.

Costumul Zenonni in cifre:

- numarul de ore de lucru manual: 50 ore sau chiar mai mult pentru costumele complexe;
- numarul de piese al unui costum barbatesc: aproximativ 100 de piese componente;
- probe necesare: 2-3 pentru costum in cazul unui client nou;



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri