3 / 11

Monica Tatoiu, in Franta de Paste

Monica Tatoiu, pana de curand director general al producatorului de cosmetice Oriflame Romania, va petrece si in acest an sarbatorile de Paste in statiunea franceza Val Thorens, alaturi de sotul si fiul sau, Victor.

“De ceva ani vacanta AISB unde invata Victoras, fiul meu, este legata de saptamana dinainte sau cea de dupa Paste. Mergem la Val Thorens, la un hotel din fata unei biserici unde slujbele sunt pentru toate confesiunile lumii. Franta este pentru mine leaganul spritualitatii crestine si de cate ori am nevoie de celebrare spirituala aleg Franta. Respectul pentru natura este echivalent cu respectul pentru creatia Lui. Din acesta perspective noi, romanii, avem o problema cu Creatorul”, spune Monica Tatoiu.

De pe masa de Paste nu vor lipsi insa ouale vopsite acasa in Joia Mare, respectiv pasca si dobos preparate in casa. Prima zi a Sarbatorilor Pascale va fi petrecuta si pe partia de schi.

“Mancarea de Paste trebuie sa difere de cea din alte zile ale anului prin incarcatura emotional educativa rezultata in procesul prepararii ei. Rosirea oualelor trebuie sa fie un prilej de comunicare de valori crestine catre cei tineri, trebuie sa fie incarcata de solemnitatea credintei. Nu cumpar produse de decorat masa de Paste, indeplinesc ritualuri prin care imi educ copilul in spiritul valorilor in care m-au crescut parintii mei”, declara Tatoiu.

Bugetul alocat acestei sarbatori este aproximativ 1.000 de euro de membru de familie. “Putin pentru mancare si mult pentru activitatile generatoare de zambet. Fara cadouri, dar cu multe pilde de viata pentru cei tineri. De regula, de Paste inauguram un echipament nou de schi, la reducere la final de sezon”, explica managerul.

Pentru aceasta, sarbatoarea de Paste reprezinta “inceputul unui nou ciclu care dureaza 12 luni”.

“Daca sunteti atenti incepand cu joia neagra, natura se linisteste, lumina lasa mai putine umbre, este ca atunci cand urci pe munte si te apropii de culme. Iti tii rasuflarea ca sa poti exploda in fata revelatiei ce ti se pregateste. Spre deosebire de Craciun care aduna familia in jurul seniorilor pastratori de pilde de intelepciune, Pastele este sarbatoarea smereniei, a exercitiului de putere suprema asupra teluricului, iertarea si iubirea dusmanului. Este cea mai grea sarcina, pe care daca o duci la indeplinire bonusul depaseste euforia bonusurile bancare din anii de boom”, crede Monica Tatoiu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri