1 / 6

Navigatia, un exercitiu de psihologie de grup

Adrian Stanciu (foto), partenerul companiei de consultanta organizationala Human Synergistics Romania, spune ca marea l-a fascinat de copil, iar pasiunea pentru navigatie a avut-o dintotdeauna.

“Desigur, foarte multi ani a fost doar un vis, nici macar indepartat, un vis din alta galaxie. Apoi a devenit posibil. Acum e, din pacate, banal”, marturiseste Stanciu, care adauga ca petrece mult mai putin timp decat si-ar dori navigand.

In ceea ce priveste modul in care il influenteaza aceasta activitate in viata de zi cu zi, el spune ca nu navigheaza pentru a invata cum sa conduca un business, ci pentru a se simti bine.

“Sunt multe paralele intre navigatie si conducere. A trai pe un spatiu stramt, vreme de cateva saptamani, cu alti 5-6 oameni, in conditii de efort oarecum intens si de responsabilitate de tip viata si moarte e in sine un mare exercitiu de psihologie de grup”, adauga Stanciu.

Mai mult decat atat, el spune ca navigatia nu e un hobby chiar asa de scump precum se crede. O barca de 8 persoane, in varf de sezon, costa cam 3.000 euro de inchiriat pe saptamana. La asta se adauga marinele (cam 50 euro/noapte), mancare si bautura - ca in orice alt concediu, poate chiar mai putin, pentru ca ii place sa petreaca multe nopti la ancora, cand gateste pe barca – plus mici costuri suplimentare.

“Una peste alta nu e mai scump decat un hotel cat de cat rasarit. Iar ceea ce spun e pentru barci bune, sub 3 ani vechime, bine utilate. Pentru barci mai vechi, in buna stare, dar cu ceva ani la bord, adica vreo 7-8, pretul coboara sub 2.000 de euro/saptamana. Daca impartiti barca in 4 cupluri, rezulta ceva foarte, foarte abordabil”.

Pana in acest an, Adrian Stanciu a avut o barca cu motor, insa de curand a prins hobby-ul navigatului cu vele si vrea sa incerce cat mai mutle destinatii, asa ca a inceput sa inchirieze, iar destinatia sa peferata este acum Croatia, iar pe locul 2, Franta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri