5 / 6

Poti face chiar ocolul pamantului in limita timpului disponibil

Robert Ambrozie, manager Blue Marine Yachts, spune ca pasiunea sa pentru navigatie a existat din copilarie, fiind alimentata de literatura si filme si s-a dezvoltat dupa ce si-a cumparat prima barca in anii '90 si a inceput sa iasa pe mare. A urmat apoi prima scoala de navigatie in 1998, obtinand brevetul categoria A, doi ani mai tarziu.

“Deja pentru mine nu mai este un simplu hobby, ci este un stil de viata. In yachting exista lucruri de facut tot anul, toamna si iarna sunt cele mai importante targuri din domeniu in Germania, Franta si Italia, iar primavara si vara sunt rezervate regatelor, croazierelor, evenimentelor si scolii de yachting pe care am inaugurat-o anul acesta la Mangalia si care deja a eliberat primele brevete internationale de navigatori”, spune Ambrozie.

In ceea ce priveste costul acestei pasiuni, Rober Ambrozie este de parere ca bugetele nu se irosesc atunci cand se cheltuieste pentru si din pasiune. Mai mult decat atat, el spune ca, daca ai propriul yacht, cheltuielile nu sunt mari. Situatia se schimba, insa, daca nu ai propriul yacht pentru ca trebuie sa inchiriezi, iar pe langa costurile de chirie se mai adauga cheltuielile cu deplasarea pana la locul de imbarcare.

Am propriul yacht pentru ca nimic nu se compara cu satisfactia de a pleca oricand oriunde. Poti face chiar ocolul pamantului in limita timpului disponibil pe etape, avand avantajul ca yachtul te asteapta sa-ti reiei calatoria si aventura atunci cand jobul ori business-ul iti permite”, adauga Ambrozie.

Destinatiile sale sunt de obicei Marea Neagra si Marea Mediterana, desi marturiseste ca Mediterana are totusi o diversitate aparte care atrage de fiecare data dupa sine noi experiente senzationale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri